Марица, новини от града и региона Публикувай обява
Категории

Препоръки за сигурност и как да се предпазим.

Кои са най-често срещаните видове измами?

Често търговците могат да въвеждат подвеждаща или непълна информация за даден продукт или услуга. Уверете се, че търговецът има висок рейтинг. Потребителите имат възможност да оценяват, както и да докладват за нередности от бутона "Съобщи за нередност"

Предплащане на услугата продукта. Търговец може да поиска предплащане на сумата, преди да е изпратил продукта или извършил услугата. Не се съгласявате докато не получите и тествате продукта.

Фишинг - използвайки похвата на имперсонирането да Ви подведат да предоставите лична информация, пароли и лични данни на трети страни, както и неоторизиран персонал.

Как да избегнем злоупотреба.

При получаване на стоката преди да заплатите упоменатата сума, огледайте продукта за дефекти, които не са упоменати в обявата и тествайте продукта за изправност.

Не предоставяйте лични данни, пароли, лична информация, банкови карти на трети лица. Ако потребител на платформата иска да му изпратите лични данни под какъвто и да е предтекст, не се съгласявайте с поставените условия и докладвайте потребителя веднага.

Не изпращайте средства преди да сте получили стоката или услугата. При използването на услуги гарантирайте сигурността си с документ(договор) упоменаващ услугата, цената на услугата, както и документ за извършеното плащане.

Докладвайте за нередност обяви, чието описание е неточно или има невярна информация.


Важно: Marica.bg предоставя платформата за обяви за свободен достъп и ползване, както на потребители предлагащи продукти и услуги, наричани търговци, така и на потребители търсеци продукти и услуги наричани купувачи. Marica.bg не носи отговорност за водената комуникация, извършването на сделки и възникнали казуси межди страните търговец-купувач.